Halal-sertifikaatti myönnetään, kun asiaankuuluvat asiakirjat, ainesosat,
käyttötarkoitukset (erityisesti ruoassa tai ruoanlaitossa),
valmistusprosessit ja käytetyt komponentit on tarkasteltu. Tarvittaessa
teemme tarkastuskäyntejä tarkastaaksemme, ettei tuotteessa ole käytetty tai
sekoitettu kiellettyjä aineita. Myös eettiset näkökohdat ja hygienia
varmistetaan samanaikaisesti. Tarvittaessa kuullaan asiantuntijoita ja
islamilaisia tutkijoita.
Sertifikaatti myönnetään vuodeksi kerrallaan ja yleensä sertifiointimaksu
peritään tuotekohtaisesti. Rabitan asianomainen osasto määrittää summan tai
tarjouksen tuotteen perusteella. Sertifikaatti on voimassa vain tutkitulle
prosessille; Jos prosessi muuttuu, uutta prosessia on tutkittava ja jos se
edelleen täyttää halal-standardit, myönnetään jatkotodistus. Todistus on
kirjoitettu englanniksi ja on voimassa vuoden.
Malesia ja Indonesia edellyttävät, että sertifiointielin on rekisteröity
heihin ja, että he suorittavat tiukat tarkastukset (jotka sertifikaatin
hakijan on hyväksyttävä). Rabita ei ole hakenut jäsenyyttä näihin
järjestöihin, joten emme takaa todistusten hyväksymistä näissä maissa.
Lisäksi Rabita ei myönnä todistuksia Suomessa teurastetuille lihavalmisteille
(tällä hetkellä).